Wat is een dildo?

We geven u op deze pagina meer informatie over verschillende soorten dildo’s, maar wat is nou precies een dildo? De meeste mensen weten dit eigenlijk wel maar voor de vorm geven we dit toch nog even aan, een nep penis wordt immers nogal eens verward met een vibrator. Een dildo is een seksspeeltje welke is bedoeld voor masturbatie door mannen of vrouwen. Voor deze doelgroep bestaan 2 soorten dildo’s namelijk een kunstpenis voor vaginaal gebruik en een kunstpenis voor anaal gebruik. Deze versies worden gecombineerd bij de dubbele dildo. Meer informatie over de verschillen tussen een dildo en een vibrator vind je ook op Vrijendoejezo.nl

Het speeltje heeft de uiterlijke kenmerken van een echte penis in erectie. Met name de realistische versie lijkt erg veel op een echte stijve penis en is vaak niet van echt te onderscheiden, met een real look en feel. Ondanks dat seksspeeltjes al jarenlang worden gebruikt en nog steeds een groei kennen qua verkopen is de dildo al ruim 2000 jaar oud, althans als het gaat om het gebruik ervan. Er is zelfs een exemplaar gevonden welke ongeveer 28000 jaar oud is! (bron: Wikipedia.nl). De hedendaagse kunstpenis is verkrijgbaar is vele soorten en maten en bevat geen trillende functie.    

Wilt u direct een dildo bestellen? Bekijk dan de homepage van Dildo Kraam voor een handig overzicht van al onze rubrieken. 

Soorten dildo’s

In de hedendaagse tijd is de dildo behoorlijk doorontwikkeld, zo is de nep penis verkrijgbaar in zo’n beetje elke maat, kleur en materiaal en kan iedereen er gebruik van maken. Zo is hij geschikt voor zowel mannen als vrouwen omdat er anale en vaginale versies bestaan en dildo’s om de G-spot en P-spot te stimuleren. Voor koppels zijn er dubbele dildo’s en strapons verkrijgbaar. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Om het geheel wat overzichtelijker te krijgen hebben we alle soorten kunstpenissen voor u op een rijtje gezet.

Voorbind dildo’s

Een voorbind dildo is een kunstpenis welke je voor kunt binden d.m.v. een zogenaamd harnas. Dit seksspeeltje wordt ook wel een strapon genoemd. De meeste voorbind dildo’s worden aan de heup bevestigd zodat je jouw partner kunt penetreren op een natuurlijke manier. Het harnas (voorzetstuk) wordt als slip / onderbroek gedragen en is verkrijgbaar is diverse materialen en draagmodellen. Er zijn ook strapons verkrijgbaar welke aan het dijbeen of voorhoofd worden bevestigd.  

Er bestaan strapons welke compleet als set worden geleverd waarbij de kunstpenis reeds is bevestigd aan een harnas. Hiermee kun je direct starten en weet je zeker dat de dildo geschikt is voor het harnas. Je kunt ook kiezen voor een los voorzetstuk en deze combineren met een losse voorbind dildo. Daarbij dien je rekening te houden met de juiste afmetingen. Zorg er voor dat de kunstpenis de juiste diameter heeft om deze in het harnas te bevestigen. De O-ring van het harnas dient dus overeen te komen met de diameter van je dildo.

Hoewel een strapon nog steeds het meest gebruikt wordt door lesbische koppels wint deze ook terrein bij heteroseksuele of homoseksuele stelletjes. Een strapon wordt namelijk ook geleverd in een anale versie waarbij de vrouw haar partner anaal kan penetreren, of andersom natuurlijk. Hetzelfde geldt voor homoseksuele mannen welke elkaar anaal kunnen penetreren. Bij mannen is met name de holle voorbind dildo populair. Hieronder volgt een overzicht van verschillende soorten strapons.

Holle voorbind dildo
Een holle strapon is met name bedoelt voor mannen met erectieproblemen of mannen met een kleine penis. Deze holle kunstpenis wordt als een soort verlengstuk gebruikt waarbij de man zijn penis door de holle huls naar binnen schuift en zodoende zijn partner kan penetreren. Een holle voorbind dildo wordt ook wel gebruikt voor plasseks waarbij er een vloeistof door de dildo naar binnen wordt gespoten, bijvoorbeeld urine.

Een strapon zonder harnas
Er bestaan ook strapons welke niet bevestigd worden d.m.v. een harnas, de zogenaamde strapless strapon. Maar hoe blijft zo’s straples strapon dan op zijn plek? Het speeltje wordt niet bevestigd door hem aan een harnast te bevestigen maar door deze gedeeltelijk in de vagina in te brengen. Een strapless voorbind dildo bestaat dan ook uit 2 verschillende onderdelen, 1 korte dildo welke je in de vagina inbrengt. Dit verkorte gedeelte bevat vaak ook stimulerende ribbels of noppen welke tegen de clitoris aan bewegen tijdens het penetreren. Met het andere, vaak grotere uiteinde kun je dan jouw partner penetreren. Dit kan vaginaal maar ook anaal zijn. Je zult begrijpen dat de straples strapon alleen kan worden gebruikt door een vrouw.

De dubbele strapon
Een dubbele voorbind dildo bevat een dildo voor anale penetratie en een kunstpenis voor vaginale inbreng. Het speeltje is dus ideaal voor dubbele penetratie. Het voordeel van een dubbele voorbind dildo in vergelijking tussen een normale dubbele dildo is dat je door deze aan een harnas te bevestigen een meer realistische ervaring hebt vanwege de penetrerende bewegingen die je maakt.

Harnas en losse dildo
Zoals benoemd dient een strapon harnas voor het op zijn plaats houden van de dildo zodat je voldoende kracht kunt zetten en de kunstpenis keurig op zijn plek blijft tijdens gebruik. De meeste harnassen zijn door zowel mannen als vrouwen te gebruiken. Gebruik een losse voorbind dildo in combinatie met een los harnas zodat je eindeloos kunt afwisselen. Een dildo is geschikt als strapon dildo als hij een verdikte onderkant bevat zodat deze kan worden bevestigd aan een harnas. Een verdikte onderkant kan ook een zuignap zijn of balzak. Let altijd op de juiste afmetingen want de kunstpenis moet wel in je harnas passen!

Vac U lock

Een Vac U lock harnas is een speciaal harnas met een uitstekende plug waaraan je een losse dildo kunt bevestigen. Je kunt met een Vac U lock harnas eindeloos variëren door een speciale Vac U Lock dildo op te bevestigen. Dit kan ook een buttplug of vibrator zijn. Deze exemplaren zijn verkrijgbaar op Dildokraam.nl. Het Vac U Lock systeem is verkrijgbaar op Straponwebshop.nl

Strapon bestellen?
Kijk voor een ruim assortiment voorbind dildo’s op onze webshop Straponwebshop.nl. Daar vindt u diverse soorten en maten. Ook verkopen we losse harnassen en kunstpenissen. U kunt trouwens ook een lossen strapon dildo kopen op Dildokraam.nl. Geschikte exemplaren zijn degene met een verdikte voet, zoals bijvoorbeeld een zuignap.

Bekijk Straponwebshop.nl

Grote dildo’s

Dildo’s zijn dus verkrijgbaar in alle soorten en maten. Voor de liefhebbers van een maatje meer is er dan ook de XXL dildo met een minimale lengte van 25 cm. Maar let op, niet alleen de lengte doet er toe, met name de dikte is belangrijk bij de keuze voor een grote kunstpenis. Wil je een gevuld en voel gevoel ervaren dan kies je voor een lange maar vooral dus ook een dikke penis. Deze dildo’s geven je vagina of anus meer stimulatie tijdens gebruik en kunnen ook zeer geschikt zijn voor vrouwen waarbij de vagina wat ruimer is dan de gemiddelde vagina. Een speciale grote dildo is de ‘Fisting dildo’. Dit speeltje wordt gebruikt bij het vuistneuken en heeft de vorm van een arm en hand. De hand kan een gebalde vuist hebben of de vingers gestrekt naar elkaar toe. Een gebalde vuist is vaak iets moeilijker in te brengen vanwege de dikte en vorm.

Een XL penis bestellen?

Bekijk onze grote dildo's

Anale plugs en buttplugs

Uiteraard kent de dildo ook een anale versie, meestal anaal plug of buttplug genoemd. Er bestaan echter wel verschillen tussen een normale anale dildo, de buttplug en anale kralen. Dit heeft met name te maken met de vormgeving en het doel van het seksspeeltje. Een gezamenlijke eigenschap is meestal wel dat de anale speeltjes wat smaller zijn dan een normale dildo en ze een smalle oplopende kop bevatten voor een soepele inbreng. Bij anale penetratie dien je namelijk voorzichtig te zijn, zeker als je dit nog nooit hebt gedaan. Je dient een anaal dildo dan ook voorzichtig in te brengen met voldoende glijmiddel om eventuele beschadigingen te voorkomen! Indien je nog weinig tot geen ervaring hebt kun je het beste starten met een kleine anale kunstpenis, gebruik eventueel een setje waarbij je kunt opbouwen als het gaat om de dikte en lengte. Probeer in elk geval niets te forceren en stop als je ongemakken ervaart. Gun jezelf ook de tijd, je anus is een spier welke je kunt uitrekken maar doe dit langzaam en voorzichtig. Je zult zien dat je jouw anale toy steeds een beetje verder kunt inbrengen als je wat vaker oefent. Omdat er diverse soorten anaal dildo’s bestaan geven we hier wat meer informatie over.

Anale dildo
Een anaal dildo is een normale dildo maar dan voorzien van een smalle kop. Meestal is een anale kunstpenis wat smaller voor een soepele inbreng. De anaal dildo is verkrijgbaar is een realistische versie, een grote versie en in verschillende materialen. Een speciale anale nep penis is de P-spot dildo welke een gebogen kop gevat waarmee er een betere druk op de prostaat kan worden uitgeoefend. De prostaat is via de anus te bereiken en ligt op ongeveer 5 a 6 cm diepte aan de buikzijde. Door de prostaat te stimuleren kun je meer genot ervaren en met name ook heviger klaarkomen.

Bekijk onze anaal dildo's

Dubbele dildo
Een dubbele dildo is voorzien van twee verschillende kunstpenissen. De kleinere penis is bedoelt voor anale inbreng en de grotere penis voor vaginale inbreng. Er bestaan ook dubbele dildo’s welke horizontaal zijn gevormd met twee uiteinden en welke zeer buigzaam zijn. Soms met exact dezelfde uiteinden en soms met 2 verschillende diktes. Ook deze dubbele nep penissen kunnen anaal worden ingebracht en worden meestal door koppels gebruikt.

Buttplugs
Een bijzondere versie van een anaal dildo is de buttplug. Een buttplug heeft een speciale vormgeving waardoor deze makkelijker blijft zitten tijdens gebruik. Je kunt een buttplug ook voor langere tijd inhouden. Een buttplug begint meestal met een smalle kop welke langzaam dikker wordt (kegelvorm). Daarna volgt een smal uiteinde gevolgd door een verdikte voet. Het smalle uiteinde dient voor extra zuigkrach en stabiliteit en de verdikte voet zorgt ervoor dat de plug niet te ver afdaalt. Soms bevindt zich onderaan de voet een zuignap voor handsfree gebruik.

Een buttplug bestellen? Kijk dan eens op onze webshop Buttplugwebshop.nl met een gigantisch assortiment van ruim 500 buttplug, ingedeeld in overzichtelijke rubrieken.

Anale kralen dildo
Een anale kralen dildo is een kunstpenis waar anale kralen aan zijn bevestigd. Ze dienen hetzelfde doel als normale anale kralen, ook wel anal beads genoemd. Anale kralen zijn bedoelt voor extra stimulatie tijdens inbreng en tijdens het heen en weer bewegen. Vanwege hun bolvormige vorm, vaak van verschillende afmetingen, masseren ze als het ware je anale kanaal. Vaak begint een anale kralen dildo met een kleine kraal en lopen de kralen langzaam op in diameter.

Bekijk Buttplugwebshop.nl

Spuitende kunstpenis

Om de ervaring nog wat realistischer te laten lijken zijn bepaalde dildo’s voorzien van een ejaculerende functie. Een spuitende kunstpenis bevat een reservoir aan de onderkant waarin een vloeistof, bijvoorbeeld nepsperma, kan worden aangebracht. Onder het reservoir is een knijpbal bevestigd waarmee je de vloeistof uit de dildo kunt laten spuiten, net zoals een echte zaadlozing. Dus als jij het echte gevoel wilt ervaren van een klaarkomende stijve penis dan kun je eens een spuitende dildo uitproberen.

Een ejaculerende dildo wordt ook wel een semenette genoemd. Een semenette kan worden ingezet bij het inspuiten van echt sperma voor kunstmatige inseminatie. Door een semenette te gebruiken wordt het voor partners wat prettiger om sperma kunstmatig in te laten spuiten in plaats van in een kliniek of in het ziekenhuis.

Bekijk onze spuitende dildo's

Dubbele dildo’s

Een dubbele dildo wordt gebruikt bij dubbele penetratie maar ook bij gelijktijdige penetratie tussen 2 personen, door koppels. Er bestaan globaal gezien 3 soorten dubbele dildo’s namelijk de horizontale extra lange kunstpenis, de U-vorm dildo en de dubbele penetratie dongs.

De extra lange versie is erg flexibel en buigzaam en kan door 2 personen gelijktijdig worden ingebracht. Hij is extra lang (minimaal 20 cm) omdat beide uiteinden dan makkelijker kunnen worden ingebracht, dit vanwege de tussenruimte tussen vagina en vagina, anus en vagina of anus en anus. Je kunt de horizontaal vormgegeven dubbele dong gebruiken in diverse standjes. Indien gewenst kun je hem natuurlijk ook individueel gebruiken voor dubbele penetratie bij jezelf.

De U-vorm dubbele dong wordt gebruikt voor dubbele penetratie in zowel de anus en vagina. Deze dildo is dus alleen geschikt voor gebruik door vrouwen. Vanwege de U-vorm zijn ze al perfect voorgebogen zodat je het speeltje zelf niet hoeft te buigen. Er zijn versies verkrijgbaar met 2 uiteinden van gelijke afmetingen en 2 uiteinden van verschillende afmetingen.

De dubbele dong is een dubbele dildo welke minder flexibel en buigzaam is met 1 anale dildo en en 1 vaginale dildo. Dit speeltje is bedoelt voor dubbele penetratie en is dus geschikt voor vrouwen. Meestal is de double dong voorzien van een zuignap voor handsfree gebruik.

Bekijk alle dubbele dildo's

Dildo’s met een zuignap

Als je ook zonder handen wilt genieten van een kunstpenis dan kun je kiezen voor een dildo welke is voorzien van een zuignap. Deze zuignap bevindt zich onder de voet en kan worden bevestigd op een gladde ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld de vloer of muur zijn. Ook kun je de zuignap in bad bevestigen. Een dildo met zuignap kan ook worden gebruikt als losse voorbind dildo in combinatie met een strapon harnas. Een kunstpenis met zuignap zijn met name verkrijgbaar is de categorie realistische dildo’s. Een nep penis van glas of metaal is minder geschikt om in combinatie met een zuignap te gebruiken vanwege het gewicht.

Bekijk onze zuignap dildo's

Opblaasbare dildo

Een opblaasbare dildo is opblaasbaar d.m.v. een pompje, meestal een knijpbal. Je kunt een opblaasbare dildo zachtjes oppompen totdat deze het door jou gewenste formaat heeft bereikt. Door het speeltje op te pompen en er zo nu en dan lucht uit te laten lopen bereik je een stimulerend en vol gevoel Je kunt een opblaasbare nep penis ook gebruiken om jouw grenzen te verkennen. Het speeltje is zowel anaal als vaginaal te gebruiken en wordt meestal door meer ervaren gebruikers gebruikt.

Bekijk onze opblaasbare dildo's

Realistische dildo’s voor een levensechte ervaring

Een dildo betekent kunstpenis dus veel gebruikers zijn dan ook op zoek naar een dildo welke zo realistisch mogelijk is vormgegeven. Bij een realistische dildo gaat het niet alleen om een levensecht uitziende dildo maar zeker ook om het gevoel. Fabrikanten zijn tegenwoordig al zover dat de meeste realistische kunstpenissen ook daadwerkelijk realistisch aanvoelen, meestal zelfs niet van echt te onderscheiden. Zo maken ze bijvoorbeeld gebruik van Dual Density techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de binnenkant van de kunstpenis hard doch buigzaam is en de buitenkant zacht aanvoelt zoals echte huid, net zoals bij een echte penis in erectie.

Een levensechte dildo wordt gebruikt door alle doelgroepen, zowel starters als ervaren gebruikers, mannen en vrouwen, homo’s, hetero’s en lesbische koppels. Het speeltje is dan ook in diverse soorten en maten verkrijgbaar. De dildo’s zijn voorzien van realistische huidplooien, huidstructuren, kleuren en aderen op de schacht. Sommige bevatten ook een balzak. Voor de liefhebbers van sex on black zijn er realistische zwarte en bruine dildo’s verkrijgbaar. De andere modellen bevatten een levensechte blanke huidskleur. Wat meer opvallende exemplaren zijn voorzien van een andere kleur, bijvoorbeeld paars, roze, blauw of oranje.

Bekijk de realistische dildo's

Dildo slips

Als je een voorkeur hebt voor seksspeeltjes en of erotische kleding van lak, leer of latex dan is een dildo slip wellicht iets voor jou. Slips zijn uit 1 stuk gemaakt en bevatten een dildo welke in 1 geheel is bevestigd aan de slip. Ze dienen als een voorbind dildo en worden veel gebruikt voor fetish seks en bdsm. Ook zijn er slips met een dildo welke aan de binnenkant is bevestigd en je in je vagina kunt inbrengen tijdens het dragen, sommige zelfs met 2 dildo’s voor dubbele penetratie.

Dildo’s gemaakt van verschillende materialen

We hebben u nu een duidelijk overzicht gegeven van alle diverse soorten dildo’s. Dit zijn er nogal wat maar ze hebben elk hun eigen functionaliteit. Let er bij uw keuze voor een kunstpenis dus vooral op welk doel u heeft, wat wilt u met een dildo. Daarnaast is de keuze voor materiaal belangrijk. We noemen de volgende materiaalsoorten:

Een dildo van siliconen
Een nep penis gemaakt van siliconen voelt zacht aan en is flexibel en buigzaam. In principe bereik je met een siliconen dildo het meest realistische gevoel, alhoewel er gepatenteerde materiaalsoorten zijn zoals Real Skin of Real Flesh welke een nog levensechter resultaat bereiken. Deze materialen bevatten meestal ook siliconen maar zijn gemengd met andere materialen. Er zijn ook dildo’s welke zijn gemaakt van medisch siliconen, dit is het beste siliconen dat op dit moment verkrijgbaar is en is zeer vriendelijk voor de huid. Ook normaal siliconen materiaal is meestal huidvriendelijk en irriteert niet. Je kunt een siliconen kunstpenis alleen gebruiken in combinatie met een glijmiddel op waterbasis. Siliconen glijdt goed en is makkelijk in gebruik. Voor meer stevigheid kun je beter een nep penis van harder materiaal kiezen.

Bekijk onze siliconen dildo's

Metalen dildo’s
Een metalen dildo is gemaakt van metaal, dit kan staal, aluminium of roestvrij staal (edelstaal) zijn. Het materiaal voelt hard aan en heeft een luxe uitstraling. Je kunt er een goede druk mee uitoefenen en ze zijn geschikt voor temperature play. Warm het metaal op of laat het koud worden in de koelkast voor een extra sensatie. Een ander voordeel van metaal is de soepele inbreng. Metaal wordt zeer glad met elk soort glijmiddel en kan zonder problemen onder de douche worden gebruikt. Ook kun je een metalen dildo makkelijk schoonmaken onder de kraan of in de vaatwasser.

Bekijk onze metalen dildo's

PVC, plastic, rubber en jelly
Een groot assortiment aan dildo’s is gemaakt van PVC, plastic, rubber of jelly. Deze materialen zijn voordeliger en worden vaak gebruikt bij dildo’s uit een lagere prijscategorie, hoewel er zeker ook PVC dildo’s zijn welke zeer realistisch ogen en voelen. De bovengenoemde materialen kunnen de huid wat eerder irriteren dus let daar even op. Een voordeel van deze materiaal is dat de eenvoudig zijn schoon te maken en ze zijn met elk soort glijmiddel te gebruiken. Ook kun je deze dildo’s vaak zonder problemen onder de douche gebruiken.

Een dildo van glas
Als je kiest voor een glazen dildo dan kies je duidelijk voor meer luxe en discretie. Een nep penis van glas is gemaakt van zeer hard massief glas en is zeer sterk. Deze speeltjes zijn duurzaam en gaan een levenlang mee. Vanwege het gladde materiaal zijn ze erg geschikt voor starters en vanwege de hardheid kun je er een goede druk mee uitoefenen voor een snelle penetratie. Je kunt een glazen kunstpenis ook gebruiken voor temperature play. Glas kan eenvoudig worden schoongemaakt en kan worden gecombineerd met elk soort glijmiddel.


Bekijk onze glazen dildo's

Meer informatie vind je op onze categorie pagina’s of overige informatieve artikelen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen. Ook een dildo bestellen? Bezoek dan de homepage van Dildokraam.nl voor een handig overzich van diverse rubrieken.