Veilig winkelen

Informatie over veilig winkelen

Waarom moet ik veilig online winkelen?

Tijdens het online winkelen sta je veel persoonlijke informatie af. Zoals je adresgegevens, leeftijd en bank- en creditcardgegevens. Bij het afsluiten van verzekeringen moet je zelfs je burgerservicenummer (BSN) invullen. Je wilt niet dat iemand misbruik maakt van deze informatie. Bijvoorbeeld door identiteitsfraude te plegen en goederen en diensten op jouw naam te bestellen. Winkel daarom alleen online bij betrouwbare webwinkels die bij voorkeur ook een keurmerk hebben.

Beoordeel voor jezelf of je de website waar je iets wilt kopen vertrouwt.
 

Bevat de website contactinformatie, ziet de pagina er verzorgd uit? Klopt het KvK-nummer? In welk land is het bedrijf gevestigd, ken je het bedrijf? Ben je het eens met het verzend- en retourbeleid? Een professionele uitstraling zegt niet alles, maar kan wel een aanwijzing zijn dat het een professioneel bedrijf betreft.

Welke betalingsmogelijkheden zijn veilig?

Er zijn verschillende manieren om online te betalen. Soms biedt een webwinkel de mogelijkheid om achteraf te betalen met een factuur of acceptgiro. Ook kun je bij levering aan de deur betalen. Dit wordt onder rembours genoemd. Vaak zal je echter bij bestelling direct (een deel van) het totaalbedrag moeten afrekenen. De meest gebruikte betaalmiddelen hiervoor zijn de creditcard en verschillende andere online betaalmethoden zoals bijvoorbeeld PayPal. In Nederland is iDeal een veelgebruikte manier om direct online te betalen met je bankpas. Dit programma maakt vanuit de website waar je bezig bent een aankoop te doen op jouw verzoek een directe en beveiligde verbinding met de internetbankieromgeving van je eigen bank. Na het doorlopen van de betaling word je weer terug geleid naar de webwinkel om de bestelling af te ronden. 

Controleer de betrouwbaarheid

Hier een aantal tips om veilig te winkelen:

  • Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het dat meestal ook!
  • Zoek op Google naar ervaringen met een bedrijf of webwinkel.
  • Wees extra alert bij de aankoop van electronica waaronder Apple producten, deze zijn populair onder oplichters.
  • Controleer altijd de echtheid van een keurmerk en vraag de keurmerkhouder om advies bij twijfel.
  • Betaal altijd in een beveiligde omgeving.

Direct aanvullende informatie zien over de webwinkel die je bezoekt? Daarvoor werkt WebwinkelKeur samen met WebwinkelChecker.nl. Zij bieden een online tool die automatisch de webwinkel op betrouwbaarheid controleert. Hiermee is het een goede aanvulling op bovenstaande checklist.

Veilig winkelen op onze webshops!

Wij vinden dat betrouwbaarheid en veilig winkelen voorop moet staan bij online winkelen en zo dus ook het winkelen op deze webshop. Wij doen er daarom alles aan om u als consument zo veilig mogelijk te laten winkelen en hebben daarbij rekening gehouden met de volgende punten:

* Betrouwbare betaalmiddelen zoals Ideal, Creditcard, Bancontact, AfterPay en Paypal.
* Al onze webshops zijn aangesloten bij stichting WebwinkelKeur en Europeantrustmark.eu met juridische controle, mysteryshoppers en geschilbemiddeling. * U betaalt bij ons in een veilige omgeving (ssl).
* Transparante en duidelijk informatie over ons bedrijf overige zaken.
* Snelle klantenservice. Uw vragen worden op werkdagen binnen 24 uur beantwoord.
* No nonsense mentaliteit. Bij ons is de klant altijd koning. Wij doen nooit moelijk over retouren (mits deze uiteraard aan de voorwaarden voor retouren voldoen) en behandelen uw klacht altijd serieus. Daarnaast zorgen we altijd voor een correcte en snelle uitbetaling bij retouren, annuleringen en bij producten die niet op voorraad zijn.
* Goede beoordelingen, wij scoren een dikke voldoende voor het gemiddelde van al onze klantbeoordelingen!

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op.