Buigzame dildo's gemaakt van siliconen


Korting sextoys

Kenmerken siliconen dildo's

  • Gemaakt van siliconen materiaal
  • Zeer buigzaam en flexibel
  • Voelt zacht en natuurlijk aan
  • Neemt lichaamstemperatuur aan
  • Sterk materiaal
  • Makkelijk schoon te maken
  • Waterproof

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-21 van 53

Pagina
per pagina

Informatie over een dildo gemaakt van siliconen

Wat is een siliconen dildo?

Een siliconen dildo is, zoals de naam al weergeeft, een nep penis welke geheel of gedeeltelijk is gemaakt van silicium bevattende kunststoffen. Siliconen dildo’s zijn zo’n beetje de meest populaire dildo’s van dit moment. Dat komt omdat dit materiaal zeer zacht en soepel aanvoelt, buigzaam is en het meest in de buurt komt van een echte penis. Sommige fabrikanten gebruiken een mix van materialen om de menselijke huid- en vleesstructuren zo realistische mogelijk na te bootsen. Siliconen is hierin een onmisbaar materiaal. Lees hier meer over siliconen materiaal.

Wil je een dildo van steviger materiaal of terug naar het overzicht? Ga dan terug naar de homepage van Dildo Kraam

Waarom siliconen? Wat zijn de voordelen?

In het inleidende stukje tekst hebben we je al enige voordelen genoemd. Maar er zijn nog meer voordelen en ook enkele nadelen van dildo's gemaakt van siliconen.

Buigzaam en realistisch

De meeste siliconen dildo’s zijn zeer buigzaam en flexibel. Ze voelen zacht en soepel aan tijdens gebruik waardoor je jezelf zachtjes kunt strelen. Het materiaal buigt makkelijk mee met elke kleine beweging. Bij een kwalitatief goede natuurlijk aanvoelende dildo voel je bijna geen verschil met een echte penis!

Sterk materiaal

Ook is het materiaal vrij sterk en gaat het lang mee, bij normaal gebruik in principe je hele leven. Je mag het echter niet gebruiken in combinatie met een glijmiddel op basis van siliconen, dit komt de kwaliteit van je seksspeeltje niet ten goede. Gebruik dus altijd een glijmiddel op waterbasis.

Niet poreus

Net zoals bij bijvoorbeeld een dildo van glas of een dildo van metaal is een kunstpenis gemaakt van siliconen niet poreus. Dit betekent dat bacteriën zicht moeilijk kunnen nestelen in het materiaal wat zorgt voor een goede hygiëne.

Neemt je eigen lichaamstemperatuur aan

Het materiaal neemt snel zijn omgevingstemperatuur aan dus wanneer je jouw nep penis gebruikt neemt het jouw eigen lichaamstemperatuur aan. Je kunt je dildo ook eerst in een bak met warm water stoppen om hem lekker warm te laten worden alvorens je hem gaat gebruiken. Dit zorgt voor een realistisch en prettig gevoel.

Eenvoudig schoon te maken

Een siliconen dildo is bestand tegen hoge temperaturen dus je kunt jouw dildo gewoon in de vaatwasser stoppen. Laat het materiaal wel op kamertemperatuur drogen. Leg je speeltje dus niet op de verwarming.

Waterproof

Een siliconen dildo kan zonder problemen onder de douche worden gebruikt omdat deze waterproof is.

Geen giftige stoffen

Sommige materialen zoals plastic, rubber of PVC kunnen weekmakers of andere giftige stoffen bevatten. Je zult er niet direct ziek van worden maar soms kunnen deze stoffen een irriterende werking op de huid hebben. Een siliconen dilo is vrij van dit soort stoffen en kan zonder problemen worden gebruikt.

Maar wat zijn dan de nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen maar dat is per gebruiker heel persoonlijk. Sommige gebruikers vinden een harde kunstpenis prettig omdat ze daar een betere druk mee kunnen uitoefenen op bepaalde erogene plekjes. Een glazen dildo of metalen dildo is hier een voorbeeld van. Ook zijn dildo’s van glas of metaal (nog) makkelijker schoon te maken en nog steviger qua duurzaamheid.

Een ander nadeel is zoals eerder genoemd het gebruik van glijmiddel of andere producten op siliconen basis in combinatie met een nep penis van siliconen. Gebruik altijd een glijmiddel op waterbasis. Soms is dat jammer want een glijmiddel op siliconenbasis is vaak (niet altijd) wat gladder en kan worden gebruikt in combinatie met water. Je kunt een dergelijk glijmiddel dus onder de douche gebruiken wat zorgt voor een super gladde dildo!

Waar moet ik verder op letten

Wellicht zit je nog steeds met een aantal vragen. Er zijn dan ook zoveel verschillende kunstpenissen dat we ons dit goed kunnen voorstellen. Je weet nu inmiddels wat de voor en nadelen zijn van een siliconen dildo. Wellicht heb je in elk geval een keuze kunnen maken als het gaat om het soort materiaal. De belangrijkste vraag die je jezelf in elk geval moet stellen is of je een natuurlijk aanvoelende kunstpenis wilt of liever een hardere versie.

Waar je verder op moet letten is het soort materiaal. Soms is een kunstpenis gedeeltelijk gemaakt van siliconen en soms voor 100 procent. Duurdere dildo’s zijn soms zelfs gemaakt van medisch siliconen, dit is het beste materiaal dat op dit moment verkrijgbaar is en wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld borstimplantaten en plastische chirurgie. Wil je weten welk materiaal het meest veilig is voor een sextoy? Lees dan dit artikel.

Diverse soorten

Welke soorten zijn er eigenlijk? Bij de keuze hierin moet je jezelf altijd afvragen wat het doel is. Waarvoor ga je de kunstpenis gebruiken? We noemen enkele dildo’s waarvoor siliconen zeer geschikt is:

Realistische dildo’s

Silicium bevattende kunststoffen worden het meest gebruikt voor natuurlijk aanvoelende kunst penissen. Niet alleen voor het gevoel maar ook voor de looks is dit materiaal zeer geschikt. Het zorgt er onder andere voor dat de nep penis er aan de buitenkant levensecht uitziet. Het materiaal bootst de huid goed na waardoor het zacht en realistisch aanvoelt. Soms zelf werkelijk niet van echt te onderscheiden!

Buigzame kunstpenis

Het materiaal heeft ook een flexibele en buigzame werking. Dit is dan ook de rede waarom het vaak wordt ingezet bij een dildo welke buigzaam moet zijn. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij een dubbele dildo omdat deze extra flexibel moet zijn vanwege dubbele penetratie.

Anale penetratie

Het achterwerk is in principe niet gemaakt om door een voorwerp te worden gepenetreerd. Daarom moet er ook voorzichtig mee om worden gegaan. De keuze voor zacht materiaal kan daarbij zeer belangrijk zijn. Zoals gezegd buigt een siliconen anaal dildo goed mee wat zorgt voor minimale beschadigingen aan je anus en rectale kanaal.

Minder geschikt voor G-spot stimulatie

Voor G-spot stimulatie is een dildo gemaakt van hard materiaal meestal een betere keuze. Hard materiaal zoals glas of metaal oefent een betere druk uit op je G-spot (of P-spot). Alleen als je het lekker vindt om je G-spot zachtjes te strelen is een siliconen nep penis meer geschikt.

Gebruiksaanwijzing

We geven hieronder stap voor stap aan hoe je een siliconen dildo het beste kunt gebruiken om zo veel mogelijk genot te ervaren.

1. Zorg voor een ontspannen sfeer. Zet je televisie en de radio uit en leg je mobiele telefoon weg. Steek eventueel wat kaarsjes aan en doe nog wat ademhalingsoefeningen om eerst even helemaal te ontspannen. Als je ontspannen bent geniet je namelijk optimaal van masturberen met een kunstpenis.

2. Indien je jouw kunstpenis samen met je partner gebruikt bespreek je eventueel samen wat jij wel en niet lekker vindt. Bespreek ook of je hem als voorspel wilt gebruiken of dat je er graag me klaar wilt komen.

3. Breng een glijmiddel op waterbasis aan op je siliconen dildo en op je vagina of anus. Een glijmiddel zorgt voor nog meer genot en een betere penetratie.

4. Vinger jezelf eerst of laat je anus eerst even wennen door je vinger er in te steken. Warm jezelf eerst op en gebruik je dildo eventueel om je erogene plekjes te strelen.

5. Indien je opgewonden genoeg bent neem je een prettige houding aan, bijvoorbeeld op bed of op de bank en breng je jouw dildo langzaam bij jezelf naar binnen. Dit kan zowel anaal als vaginaal. Tip: je kunt je speeltje ook eerst opwarmen door hem bijvoorbeeld enkele minuten in een bak met warm water te leggen.

6. Na gebruik maak je de kunstpenis schoon onder de warme kraan met wat desinfecterende zeep of stop je hem in de vaatwasser. Gebruik eventueel een toycleaner.

Heb je meer vragen? Neem dan contact op. Have fun!

Andere siliconen dildo's

Deze pagina geeft een overzicht van al onze dildo's gemaakt van siliconen. Dit kunnen zowel normale dildo's zijn maar ook grote xxl penissen en anale kunstpenissen. Ook buttplugs en strapons zijn verkrijgbaar is dit materiaal. Bekijk een ruim buttplug assortiment op onze shop Buttplugwebshop.nl en een ruim strapon assortiment op Straponwebshop.nl