Het bezitten van een sextoy is net hetzelfde als het hebben van een goed gevulde koelkast. In feite is het iets dat iedereen zou moeten hebben.

Sextoys vroeger en nu

Als het gaat over praten over seks doen we dat openlijk met onze vrienden. We hebben het over met wie we het doen, hoe we het doen en hoe vaak we het doen. Er is echter een belangrijk aspect van ons seksleven waar we niet altijd genoeg aandacht aan besteden – namelijk het bezitten van sextoys. Eigenlijk zou elke meerderjarige verplicht de trotse eigenaar van een seksspeeltje moeten zijn.

Met de populariteit van shows zoals Sex And The City zijn seksspeeltjes uitgegroeid tot een onderdeel van onze populaire cultuur. Ze zijn genormaliseerd en toegankelijker geworden voor een groter publiek dat er nog niet eerder over heeft nagedacht. Laten we daarbij niet vergeten hoe gemakkelijk en discreet het online winkelen de dag van vandaag is geworden, daar zijn de dildo's op Dildokraam.nl natuurlijk een mooi voorbeeld van.

Het gebruik van seksspeeltjes is niets nieuw. Het eerste geregistreerde gebruik ervan gaat zelfs al helemaal terug tot in het oude Griekenland. Toch zien we zelfs in 2017 nog steeds geen seksspeeltjes in alle grote warenhuisketens en bieden enkel erotische winkels het aan. Ondanks de groeiende openheid van de samenleving omtrent het praten over seks en masturbatie word deze zienswijze niet altijd omarmd door bedrijven. Ironisch genoeg lijken deze steeds regressiever te worden wat het aanbieden van sextoys betreft. Net nu de maatschappij het taboe rond seks begint te doorbreken, lijken de meeste bedrijven het de rug toe te keren.

Uitgebreide informatie over de geschiedenis en het ontstaan van sextoys vind je ook op de Wikipedia pagina voor seksspeeltjes.

Voordelen van sextoys

Bij het gebruik van een seksspeeltje gaat het er niet alleen om iets nieuws te proberen. Ook is het een belangrijk hulpmiddel om meer over je eigen lichaam te leren. Bovendien heeft masturbatie veel voordelen voor de algehele gezondheid. Voor mannen kan het het risico op prostaatkanker verminderen, en voor vrouwen, kan het lichaamspijn en menstruatiekrampen verlichten. Ook zijn de voordelen van seksspeeltjes niet alleen beperkt tot het solo gebruik, maar zijn ze geweldig om nieuw leven in je relatie te brengen. Ze kunnen het allenaal weer wat spannender maken.

Je hoeft tegenwoordig trouwens niet bang te zijn dat het seksspeeltje van jouw keuze niet beschikbaar is. Sterker nog, door het enorme aanbod aan alleen al dildo's kun je vaak al door de bomen het bos niet meer zien. Kies jij bijvoorbeeld voor een kleine dildo, een groot exemplaar of een metalen dildo of dubbele dildo voor dubbel gebruik? Op deze webshop vind je in elk geval voldoende informatie om hier een juiste keuze in te maken!