Een prostaatmassage voelt niet alleen goed. Ook heeft het tal van helende voordelen voor uw gezondheid. De functie van de prostaat is het pompen van sperma zodat er een ejaculatie optreedt. Bovendien noemt men de prostaat ook wel de mannelijke G-spot. Deze plek kan een nieuwe dimensie toevoegen aan je liefdesleven als je daar voor kiest.

Het ontstaan van prostaatmassages

De oorsprong van deze massages is terug te vinden op documenten en foto's van duizenden jaren geleden. Deze werden gevonden in Azië en in het Verre Oosten. Men geloofde in deze culturen dat het beter was om een proactieve helende traditie aan te nemen wat betreft de voorstanderklier.

Functie van de prostaat

De prostaat is een zachte walnootvormige klier onder de blaas die tijdens seksuele opwinding zichzelf opzwelt met vocht. De prostaat wordt groter met de leeftijd. Problemen zoals moeilijk urineren worden geassociërd met een vergrote voorstanderklier. Volgens verschillende onderzoeken kan een massage het ongemak van een vergrote voorstanderklier verlichten. Echter zou het masseren van de prostaat kanker niet kunnen verhinderen, maar het masseren van de voorstanderklier is verbonden aan een algemene gezondheid van de prostaat en is daarom nooit slecht.

Soorten prostaatmassages en anale toys

Er bestaat zowel een therapeutische als een erotische prostaatmassage. Het hoeft dus niet per se een opwindende aangelegenheid te zijn. De therapeutische versie stimuleert de bloedstroom en stagneert de vloeistofbeweging. Ook een douche van deze mannelijke G-spot kan een zegening zijn met werkelijk prachtige orgasmen tot gevolg. Je moet het proberen om het te geloven. Orgasmes tijdens een prostaatmassage zijn meer intens en hebben een langere duur. 

Handige hulpmiddelen bij het masseren van de prostaat zijn speciale seksspeeltjes zoals een anaal dildo voor prostaat massage of buttplug voor prostaat stimulatie. Dit soort seksspeeltjes gemaakt voor anaal gebruik zijn voorzien van een gebogen kop waarmee meer druk kan worden uitgeoefend op de prostaat. Er zijn ook speciale voorbind dildo's voor pegging verkrijgbaar. Dit zijn dildo's die je als vrouw kunt ombinden om zo je man anaal te kunnen penetreren.  

Zelf masseren of samen experimenteren?

Zelfprostaatmassage kan de prostaat stimuleren en het kan een uitzonderlijk aangename sensuele respons geven als u masturbatie combineert met een prostaatmassage. De gemakkelijkste manier om de mannelijke G-spot te stimuleren is om zachtjes op de huid te drukken tussen de ballen en anus, bekend als het perineum. Je kunt dit zelf doen als je masturbeert. Als je wilt dat je vriendin je helpt om je G-spot te vinden, leid dan haar handen richting je anus terwijl je seks hebt. Je partner kan dit gebied tijdens het vrijen masseren of met haar vingers ritmische druk uitoefenen om je plezier te vergroten. Deze plek extra aandacht geven zal voor intense orgasmes zorgen die langer aanhouden en die je van je sokken zullen blazen. Lees meer over anale seks.